لابراتوار رسانه

لابراتوار رسانه جان تا این لحظه 5 سال و 6 ماه و 8 روز سن دارد

دیجیتال مارکتینگ و انواع بازاریابی

دیجیتال مارکتینگ ، در واقع به تمام فعالیت هایی که به منظور تبلیغ محصول ، خدمات ، برندها و بررسی رفتار مشتری در بستر اینترنت صورت می گیرد گفته می شود ، که شامل موارد مختلفی از جمله راه اندازی  وب سایت، ایجاد ارتباط با کاربران در شبکه های اجتماعی، استفاده از روش های مختلف تبلیغات اینترنتی و کمپین های تبلیغاتی ، بازاریابی محتوا ، ایمیل مارکتینگ ، ویدیو مارکتینگ ، بازاریابی شبکه های اجتماعی ، بازاریابی توسط موتورهای جستجو و…

به عبارت دیگر دیجیتال مارکتینگ ، استفاده مناسب از ابزارهای دیجیتالی جهت ایجاد ساختار حرفه ای در اینترنت و گسترش آنها از طریق تعیین استراتژی مناسب در این زمینه اطلاق می شود . برخی از مواردی که به بازاریابی اینترنتی مرتبط هستند عبارتند از :

بازاریابی جاذبه ای : بازاریابی جاذبه ای و روش های مختلف مرتبط با آن یعنی ، به جای اینکه فروشنده به دنبال مشتری باشد و از طریق روش های مختلف مانند سئو ، بازاریابی محتوا و… وب سایت شما بتواند مشتری را جذب کند.

بازاریابی چریکی : استفاده از روش های خلاقانه جهت معرفی محصول به مشتری ، به طوری  که توجه او را جلب کند و باعث شود که مشتریان در مورد برند شما صحبت کنند را بازاریابی چریکی می گویند.

بازاریابی ویروسی : با گسترش شبکه های اجتماعی و کاربرپسند بودن آن ها و بالا بودن اهمیت رسانه های اجتماعی ، تبلیغات به صورت دهان به دهان و به اشتراک گذاشتن این رسانه ها توسط کاربران ، این استراتژی اهمیت بالایی پیدا کرده است . استفاده از بازاریابی ویروسی و تولید رسانه های اجتماعی به گونه ای که باعث شود افراد مختلف جامعه بیشتر در مورد آن صحبت کنند و رسانه های اجتماعی شما را به اشتراک بگذارند در حال گسترش است و جز روش های محبوب  بازاریابی اینترنتی محسوب می شود.

ایمیل مارکتینگ : استفاده از ابزار ایمیل، جهت اطلاع رسانی و تعامل  با مخاطبین از اهمیت بالایی برخوردار است ، به همین جهت ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی و تکنیک های مختلف با این زمینه مانند ایجاد Landing Page می توانند به شما در طراحی و پیاده سازی یک کمپین موفق دیجیتال مارکتینگ کمک زیادی بکنند.

به دلیل همه گیر شدن استفاده از اینترنت و زمانی که افراد ، صرف گشت و گذار در دنیای دیجیتال و رسانه های اجتماعی می کنند ، کسب و کار شما هم تحت تأثیر فضای دیجیتال قرار می گیرد . لذا عدم حضور شما در دنیای مجازی باعث از دست رفتن فرصت های بسیاری خواهد شد. اگر کسب و کاری نو باشد ، باید نام تجاری یا هویت خود را در کوتاه ترین زمان ممکن بسازد و پیش از رقیبان ، خود را در بازار مورد نظرش توسعه دهد.

در دیجیتال مارکتینگ امکان توسعه و محبوبیت برند در فضای آنلاین با استفاده از استراتژی های آن به تحقق می پیوندد و می توان به راحتی  کمپینی از مشتریان بالقوه و سود آور را به وجود آورد. همچنین دیجیتال مارکتینگ می تواند با ارائه اطلاعات مهم از برند ، دید خوبی در ذهن مخاطبان ایجاد کند. در اینجا برخی ابزارها ی دیجیتال مارکتینگ و انواع بازاریابیرا که در توسعه کسب و کارهای نو مفید است ، ذکر کرده ایم :

1. بهینه سازی سایت (سئو سایت)

 

مجموعه ای از عوامل که باعث افزایش رتبه وب سایت می شوند و برخی از آنها مشخص و برخی دیگر محرمانه می باشند. بهینه سازی و سایت یک حرفه است ، که به مرور زمان و کسب تجربه به دست می آید و در دنیای مجازی از اهمیت بالایی برخوردار است.

2. بازاریابی محتوا

 

بازاریابی محتوا به عنوان یکی از جذاب ترین و کارآمدترین شیوه های بازاریابی مورد توجه قرار گرفته است. طبق آمار های جهانی، محتوای جذاب و کاربر پسند یکی از سه دلیل اصلی برای روی آوردن مخاطبان به برند ها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به شمار می رود.

3. بازاریابی در شبکه های اجتماعی

 

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شامل به اشتراک‌گذاری اجتماعی محتوا ، ویدیوها و عکس‌ها برای اهداف بازاریابی است. از این ابزار می توان برای ارتباط با مشتریان فعلی و آینده استفاده کرد. انتخاب این ابزار بهترین رسانه برای انواع کسب و کار ها و شرکت های نو و استارت آپ است.

4. ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ امکان تعامل با مخاطبان را بسیار آسان کرده است و این امکان را می دهد تا با دسته بندی کاربران و ارسال مطالب مرتبط با برند برای هر دسته ، وفاداری مشتریان فعلی و مشتریان جدید را افزایش داد. در وحله اول باید بانک اطلاعاتی از مشتریان فعلی و بالقوه تهیه شود.


تاریخ : 16 آبان 1397 - 02:11 | توسط : resanehlab | بازدید : 458 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

بازاریابی شبکه ای و استراتژی آن

بازاریابی شبکه‌ ای ( network marketing ) برگرفته از فرمول تصاعد است که در سده ی سوم ه.ق به واسطه ی اقلیدس و در کتاب ” مقدمات ” به جهان معرفی شد . اولین بار، یک شرکت دوچرخه سازی در روسیه از این روش استفاده کرد که باعث شد در روسیه، عبارت «بهمنی» و در فرانسه عبارت «گلوله ی برفی» را به آن لقب دهند و این روش را راهی برای تقلب و کلاهبرداری اعلام کنند. سیاستمداران، اقتصاد دانان و جامعه شناسان زیادی به دنبال پیدا کردن راهی بودند که بتوانند از این ایده به نفع همه استفاده کنند. اولین شرکتی که رسماً فعالیت بازاریابی شبکه ای را آغاز کرد، کمپانی ویتامین کالیفرنیا بود که نام خود را در سال ۱۹۳۹ به نوترالایت تغییر داد و امروزه محصولات خود را از طریق کمپانی اموی به فروش می‌رساند.

بازاریابی شبکه ای چگونه کار می کند؟

در این روش، شخص بازاریاب علاوه بر این که مستقیماً محصول را با استفاده از نمونه کالاها و خدمات به مشتری نهایی می فروشد، باید مشتریان دیگر را هم در فروش خود دخیل کند. بدر واقع باید دیگران را به تبلیغ کالای مورد نظر تشویق کنند. اساس کار بازاریابی شبکه ای، فروش و ارائه محصول توسط مشتریان راضی از محصول است. مهم ترین مسئله در بازاریابی شبکه ای، رضایت مشتری از محصول و تبلیغ دهانی و شفاهی محصول توسط مشتری است. در بازاریابی شبکه ای، برای راضی نگه داشتن همیشگی مشتریان، لازم است محصولاتی که به فروش می رسند کیفیت بالایی داشته باشند. از لحاظ تئوری، اگر یک شرکت در بازاریابی شبکه ای موفق باشد، می تواند با استفاده از رضایت مشتریان، فروش بسیار بالایی را تجربه کند.

تفاوت بین شرکت‌های هرمی و بازاریابی شبکه ای

به گفته ی کمیسیون تجارت فدرال امریکا، شرکت هرمی شرکتی است که به اعضای خود، بابت وارد کردن افراد جدید، حق کمیسیون می‌دهد. شرکت‌های هرمی هیچ محصولی نمی‌فروشند و روش کار آن ها به این صورت است که پول های مشتریان را در یکجا جمع می‌کنند و با آن کاری انجام نمی‌دهند. در ازای جذب افراد پول می‌دهند و بطور اجتناب ناپذیری فرو می ریزند. بعد از فروپاشی هرم، بجز عده‌ای که در بالای هرم هستند همه دست خالی می‌مانند و پول خود را از دست می دهند. عملکرد شرکت های هرمی، در اکثر کشورهای دنیا از جمله ایران غیر قانونی است.
به گفته FTCC، داشتن محصول به معنای قانونی بودن یک شرکت نیست. بعضی از شرکت های هرمی برای رد گم کردن، یک محصول در پلان خودشان قرار می دهند که قیمتی بسیار بالاتر از قیمت بازار آزاد دارد، چرا که هدف این شرکت ها، فروش محصول نیست. در این شرکت ها معمولاً دریافت محصول مشروط بر شرکت در پلان تجاری است و پول کسانی که به هر دلیلی نمی توانند یا نمی خواهند عضو گیری کنند، از دست می رود.


تاریخ : 09 آبان 1397 - 18:30 | توسط : resanehlab | بازدید : 464 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

طراحی فروشگاه اینترنتی و اصطلاحات

حتمالا شما هم به عنوان صاحب یک فروشگاه اینترنتی به متخصصانی برای طراحی فروشگاه اینترنتی نیلز دارید و همچنین همیشه همیشه به بهبود فروش و درآمد بیشتر فکر میکنید  و یا اینکه خوب چرا مثلا فلان کالا روی سایت من کم فروش است و یا اکثز مشتری های فروشگاه اینترنتی من از کجا به سایت من رسیده اند. برای پاسخ به این سوالها باید در ابتدا با الفبا و اصطلاحات تجارت الکترونیک آشنا شوید . حتما خیلی از شما کلمه  SEO و تاثیر شگفت انگیز آن در افزایش فروش به گوشتون خورده ولی شاید دقیقا ندانید که معنی این کلمه چیست . در غالب این مقاله و مقاله بعد سعی میکنیم ۶۲ تا از مهمترین این اصطلاحات رو به ترتیب حروف الفبا برای شما توضیح بدهیم تا بتوانید راحتر در مورد کسب و کار خودتون و روش های بهبودش تصمیم بگیرید.

 

A

A/B Testing

فرآیند ساده ای که در آن دو محتوای تولید شده و یا ایمیل و یا پیام تبلیغاتی تولید شده همزمان مقایسه و بهترین آنها انتخاب خواهد شد. حتما برای شما هم پیش آمده که در انتخاب عنوان ایمیل تبلیغاتی ویا اس ام اس های تبلیغاتی ساعتها سردرگم شده باشین. روش کار بسیار ساده است . استفاده از روش A/B testing . در این روش شما دو محتوای تولید شده (مثلا عنوان یک ایمیل ) را همزمان برای بخش کوچکی از مخاطبان ارسال و نتیجه آن را (مثلا نرخ باز شدن ایمیل ) مقایسه میکنید. بر اساس نتیجه حاصل حالا شما میدانید که از کدام عنوان ایمیل برای ارسال به همه مخاطبان استفاده نمایید. این روش در همه موارد مثل طراحی Landing page و یا انتخاب بنر تبلیغاتی و .. قابل استفاده است و در واقع یادآو رهمون  مثل معروف “مشت نمونه خرواره ” است.

 

Affiliate Marketing

یکی از روش های محبوب بازاریابی اینترنتی است. ۳ طرف این سیستم فروش عبارتند از:

۱- فروشگاه اینترنتی

۲- مشتری

۳- مشارکت کننده (َAffiliator)

در این روش مشارکت کننده سعی میکند تا با استفاده از ابزارهای تبلیغانی خود مشتری را به فروشگاه اینترنتی فروشنده هدایت کند. مشارکت کننده به ازای ثبت نام و یا خرید مشتری از فروشگاه اینترنتی پورسانت دریافت میکند.آمازون یکی از موفق ترین نمونه های استفاده از سیستم مشارکت در فروش است .

 

Attribution Model

امروزه اکثر سایتها که براساس استانداردهای طراحی فروشگاه اینترنتی ساخته شده اند جهت تحلیل ترافیک سایت از Google Analytics Tools استفاده میکنند. اگر شما هم از این ابزار برای رصد کردن مشتریان وب سایت و یا فروشگاه اینترنتی خودتون استفاده میکنید. احتمالا در قسمت انتهای صفحه به گزینه Attribution Model برخورد کردید. با تعیین Attribution Model  شما میتوانید بفهمید که فروش ها و یا ثبت نام ها و به طور کلی Conversion های سایت شما به چه نسبتی به کدام یک از کانال های ورودی وب سایت شما (مثل ایمیل ، شبکه های اجتماعی ، تبلیغات کلیکیی ، جستجوی ارگانیک ) وابسته است . با یک مثال مسئله روشن تر خواهد شد . با بررسی گزارش ها شما متوجه میشوید که ۳ نفر از کسانی که از شما خرید کرده اند از طریق کانال تلگرام وارد شده و خرید کرده اند . حال سوال اینجاست که آیا کانالی که منجر به خرید شده است تلگرام است؟ جواب ممکن است بلی یا خیر باشد! چرا؟!! چون ممکن است کابر قبلا از طریق کانال دیگری مانند ایمیل و یا موتورهای جستجو با وب سایت آشنا شده باشد و صرفا آخرین ورود از طریق تلگرام اتفاق افتاده است . برای پاسخ دقیق به این ابهامات باید از Attribution Model  استفاده کنیم . تعیین صحیح Attribution Model به شما کمک می کند تا اعتبار یک فروش یا conversion  را به درستی به یک کانال ورودی اختصاص دهید.

 

Last Interaction model : تمامی امتیاز فروش به آخرین کانالی که کاربر از طریق آن به سایت رسیده است و اقدام به خرید کرده است تعلق میگیرد.

Last Non-Direct Click model : تمامی امتیاز فروش به آخرین کانالی که کاربر از طریق آن به سایت رسیده است و اقدام به خرید کرده است تعلق میگیرد. به جز کانال مستقیم که در این صورت به کانال قبلی که کاربر از طریق آن به سایت رسیده است تعلق میگیرد.

Last AdWords Click model : این مدل برای سنجش کارایی تبلیغات گوگل ادوردز استفاده میشود و اعتبار یک فروش به آخرین تبلیغ ادوردزی که کاربر روی آن کلیک کرده است میرسد.

First Interaction model : این مدل تمامی اعتبار فروش را به اولین کانالی که کاربر از طریق آن به سایت وارد شده و در واقع از آن طریق با سیت آشنا شده است میدهد.

Linear model: در این مدل تمامی کانال های که کاربر از ابتدا تا لحظه خرید با آن درگیر بوده است به مقدار مساوی ارزش فروش را دریافت میکنند.

Time Decay model: در این مدل به نسبت فاصله زمانی کانال هایی که کاربر از طریق آنها به وب سایت وارد شده  است امتیاز فروش تقسیم میگردد. کانالی که کمترین فاصله تا فروش را دارد بیشترین امتیاز را دریافت میکند.

Position Based model: امتیاز فروش به نسبت ۴۰ درصد به آخرین کانال و ۴۰ درصد اولین کانال و ۲۰ درصد مابقی کانال ها تقسیم میشود.

در مقالات بعدی در مورد کاربردها و زمان استفاده از هر مدل توضیح خواهم داد.

 

Average Order Value

این پارامتر متوسط ارزش خرید هر مشتری را به شما نمایش میدهد . و از تقسیم کل مبلغ خرید انجام شده از سایت  شده بر تعداد سفارشات محاسبه میگردد.

 

Average Time on Site

مدت زمانی است که به طور متوسط کاربران بر روی سایت صرف میکنند. بزرگتر بودن این عدد نشاندهنده جذابیت سایت شما برای مخاطبان شماست. به طور کلی   average time on site یکی از بهترین معیار ها جهت سنجش کلی یک سایت میباشد . هرچند عوامل بسیار زیادی روی این فاکتور تاثیر گذار است و برای هر شاخه از کسب و کارهای  اینترنتی متفاوت است ولی کاهش یا افزایش آن میتواند راهنمای خوبی برای عملکرد شما باشد.


تاریخ : 01 آبان 1397 - 00:13 | توسط : resanehlab | بازدید : 516 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید